Casale Vitali’s boerenbedrijf is opgericht in 1970 toen Alfredo and Giuliano Vitali, aan het eind van het pachtsysteem, de boerderij en het omringende land konden kopen. Het boerenbedrijf werd hun inkomen, eerst werkten ze met dieren en later, toen de perziken in de Aso vallei tot ontwikkeling kwamen, met fruit- en wijngaarden.
Gabriele, de derde generatie, werd als landbouwdeskundige een enthousiaste medewerker in het familiebedrijf. Zijn interesse in de wijnmakerij vond zijn weg in het samenvoegen van nieuwe technologische uitvindingen met de traditionele manier van wijn maken. Het resultaat zijn wijnen welke tot stand zijn gekomen door zowel aandacht voor kwaliteit als passie en liefde voor het vak.
Vandaag de dag bestaat de boerderij uit 40 hectare land waarvan 20 hectare wijngaard en 10 hectare fruitgaard. Het overige deel bestaat uit olijfbomen en een groentetuin. De manier van werken is op basis van milieuvriendelijkheid.
Vinicola Casale Vitali
Via Celestiale 15,
63853 Montelparo FM
Location: https://goo.gl/maps/AAWsXYKqTeY1578b8
- Casale Vitali - Marche Bianco IGP Gialù
Casale Vitali - Marche Bianco IGP Gialù
Percentage: 100% Pecorino
Productie techniek: Cryomaceration techniek, zachte persing, lage temperatuur vergisting
Totstandkoming: Gedurende 8 maanden in barrique en minimaal 10 maanden op…€ 17,95 - Casale Vitali - Rosso Piceno DOP Giugiò
Casale Vitali - Rosso Piceno DOP Giugiò
Percentage: 85% Montepulciano, 15% Sangiovese
Productie techniek: Temperatuur gecontroleerde verweking gedurende 10-12 dagen
Totstandkoming: 12 maanden in r.v.s waarna een jaar op…€ 17,95 - Casale Vitali - Falerio Pecorino DOP Celestiale
Casale Vitali - Falerio Pecorino DOP Celestiale
Percentage: 100% Pecorino
Productie techniek: Cryomaceration techniek, zachte persing, lage temperatuur vergisting
Totstandkoming: 8 maanden rijpen in r.v.s. vaten met weinig…€ 11,95 - Casale Vitali - Marche Passerina IGP Montelpare
Casale Vitali - Marche Passerina IGP Montelpare
Percentage: 100% Passerina
Productie techniek: Cryomaceration techniek, zachte persing, lage temperatuur vergisting
Totstandkoming: 5 maanden rijpen in r.v.s. vaten met weinig…€ 11,45 - Casale Vitali - Rosso Piceno DOP Quercus Rubra
Casale Vitali - Rosso Piceno DOP Quercus Rubra
Percentage: 80% Montepulciano, 20% Sangiovese
Productie techniek: 10 – 12 dagen temperatuur gecontroleerde maceratie
Totstandkoming: 6 maanden rijpen in r.v.s. vaten en twee…€ 11,95 - Casale Vitali - Marche Sangiovese IGP Iakintos
Casale Vitali - Marche Sangiovese IGP Iakintos
Percentage: 100% Sangiovese
Productie techniek: 6 – 8 dagen maceratie in stalen vaten
Totstandkoming: 6 – 8 maanden in stalen vaten
Productie gebied: Montelparo, via Celestiale…€ 11,45 - Casale Vitali - Marche Sangiovese IGP Vitali Alfedo
Casale Vitali - Marche Sangiovese IGP Vitali Alfedo
Percentage: 90% Sangiovese, 10% Lacrima di Morro d’Alba
Productie techniek: 6-8 dagen temperatuur gecontroleerde maceratie in r.v.s. vaten
Rijping: 12 maanden rijpen in r.v.s.…€ 15,95 - Casala Vitali - Spumante Bianco Mont'Illi Premier (metodo classico) - 12 Mnd
Casala Vitali - Spumante Bianco Mont'Illi Premier (metodo classico) - 12 Mnd
Druivensoort 50% Passerina-50% Sangiovese
Wijnmaken Cryomaceratie en zachte persing.Fermentatie bij gecontroleerde temperatuur en rijping gedurende 7…€ 15,95 - Casale Vitali - Spumante Passerina Mont’illì (Metodo Classico) - 24 Mnd
Casale Vitali - Spumante Passerina Mont’illì (Metodo Classico) - 24 Mnd
Percentage: 50% Passerina, 50% Sangiovese
Productie techniek: Cryomaceration techniek, zachte persing, lage temperatuur vergisting
Totstandkoming: 3…€ 19,95 - Casale Vitali - Spumante Rosato Mont’illì (Metodo Classico) - 24 Mnd
Casale Vitali - Spumante Rosato Mont’illì (Metodo Classico) - 24 Mnd
Percentage: 50% Passerina, 50% Sangiovese
Productie techniek: Cryomaceration techniek, zachte persing, lage temperatuur vergisting
Totstandkoming: 3 maanden…€ 21,95 - Casala Vitali - Spumante Bianco Mont'Illi Premier (metodo classico) - 60 Mnd
Casala Vitali - Spumante Bianco Mont'Illi Premier (metodo classico) - 60 Mnd
Druivensoort 50% Passerina-50% Sangiovese
Wijnmaken Cryomaceratie en zachte persing.Fermentatie bij gecontroleerde temperatuur en rijping gedurende 7…€ 46,95