La Canosa - Spumante Rosso Sangiovese Dry - Canoso
Artikelnummer: 38-20 OverzichtLa Canosa - Spumante Rosso Sangiovese Dry - Canoso
DRUIVENRAS: 100% Sangiovese.
WIJNGAARDEN: van 350 tot 550 meter boven zeeniveau, vrijstaand leiboomsysteem; 5.680 wijnstokken per hectare.
VINIFICATIE: delicate ontsteling en zachte persing met gebruik van uitsluitend vrije uitloopmost, korte maceratie en uitlekken. Langzame gisting bij een temperatuur van 10 tot 18 °C.
SPARKLING PROCES: lange Charmat-methode. Met de tweede enting van twee verschillende geselecteerde gisten; gefermenteerd in staal gedurende twee dagen bij 18 °C, daarna geleidelijk verlaagd tot 12 °C in de loop van 60 dagen. Frequente Batonnage om de temperatuur op 0 °C te brengen. Nog eens 30 dagen rust; vervolgens delicate filtering en vervolgens bottelen.
VEROUDERING: drie maanden op fles bij 15 °C. Langzame gisting bij een temperatuur van 10 tot 18 °C. PROEFNOTITIES Kleur: robijnrood. Aroma: fris met intense tonen van rood fruit. Smaak: zoet en aangenaam tannine, intens met een aanhoudende afdronk.
ALCOHOLGEHALTE: van 12% tot 13% IN VOL, afhankelijk van het wijnjaar.
SUIKERGEHALTE: 32 gram per liter.
SERVEERSUGGESTIES: uitstekend bij vleeswaren en oude kazen, rijke pastagerechten, cotechino-worst en linzen.
IDEALE SERVEERTEMPERATUUR: 6-8 °C.
HOUDBAARHEID: twee jaar (bij voorkeur).
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Wijnen | Spumante |
Wijnsoort | Marche Sangiovese |
Prijs per fles | € 10.01 tot € 15.00 |