La Canosa - Spumante Passerina Extra Dry
Artikelnummer: 38-19 OverzichtLa Canosa - Spumante Passerina Extra Dry
DRUIVENRAS: 100% Passerina.
WIJNGAARDEN: van 400 tot 540 meter boven zeeniveau, Guyot, 4.000 wijnstokken per hectare.
VINIFICATIE: delicate ontsteling en zachte persing met gebruik van uitsluitend vrije uitloopmost, korte maceratie en uitlekken. Langzame gisting bij een temperatuur van 10 tot 18 °C.
SPARKLING PROCES: Charmat-methode. Met de tweede enting van twee verschillende geselecteerde gisten; gefermenteerd in staal gedurende twee dagen bij 18 °C, daarna geleidelijk verlaagd tot 12 °C in de loop van 60 dagen. Frequente Batonnage om de temperatuur op 0 °C te brengen. Nog 20 dagen rust; vervolgens delicate filtering en vervolgens bottelen.
VEROUDERING: drie maanden op fles bij 15°C.
PROEFNOTITIES Kleur: strogeel. Aroma: fijn, geurig, aangenaam bloemig, met tonen van meidoorn en kamille. Smaak: fris en mineraal, met een goede zuurgraad en een delicate, zachte afdronk. ALCOHOLGEHALTE: van 12% tot 12,5% IN VOL, afhankelijk van het wijnjaar.
SUIKERGEHALTE: 17 gram per liter.
SERVEERSUGGESTIES: uitstekend als aperitief bij schaaldieren en andere zeevruchten, of als begeleider van wit vlees en visgerechten in het algemeen.
IDEALE SERVEERTEMPERATUUR: 6-7 °C.
HOUDBAARHEID: twee jaar (bij voorkeur).
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Wijnen | Spumante |
Wijnsoort | Passerina |
Prijs per fles | € 10.01 tot € 15.00 |