Le Canosa - Spumante Passerina Extra Brut
Artikelnummer: 38-18 OverzichtLe Canosa - Spumante Passerina Extra Brut
DRUIVENRAS: 100% Passerina.
WIJNGAARDEN: van 400 tot 540 meter boven zeeniveau, aangespoord cordonsysteem; 3.968 wijnstokken per hectare.
VINIFICATIE: delicate ontsteling en zachte persing met gebruik van uitsluitend most uit vrije uitloop, korte rusttijd op lage temperatuur. Langzame gisting bij een temperatuur tussen 10 en 18 °C.
SPARKLING PROCES: Charmat-methode. Met de tweede enting van twee verschillende geselecteerde gisten; gefermenteerd in staal gedurende twee dagen bij 18 °C, daarna geleidelijk verlaagd tot 12 °C in de loop van zestig dagen. Frequente Batonnage om de temperatuur op 0 °C te brengen. Nog 18 dagen rust; vervolgens delicate filtering en vervolgens bottelen.
VEROUDERING: drie maanden op fles bij 15°C.
PROEFNOTITIES Kleur: bleek strogeel. Aroma: fijn, geurig, aangenaam bloemig, met tonen van meidoorn en kamille. Smaak: fris en mineraal, met een goede zuurgraad en een aanhoudende afdronk.
ALCOHOLGEHALTE: van 12 tot 12,5 ABV, afhankelijk van het wijnjaar.
SUIKERGEHALTE: 5 gram per liter.
SERVEERSUGGESTIES: uitstekend als aperitief bij schaaldieren en zeevruchten, met “fritto misto all’ascolana” (gemengde gebakken schotel van lamskoteletjes, olijven, gesneden artisjokken en pompoenbloemen).
IDEALE SERVEERTEMPERATUUR: 6-8 °C.
HOUDBAARHEID: twee jaar (bij voorkeur).
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Wijnen | Spumante |
Wijnsoort | Passerina |
Prijs per fles | € 10.01 tot € 15.00 |