Centanni - Offida Passerina DOCG - BIO - Cimula
Artikelnummer: 39-13 OverzichtCentanni - Offida Passerina DOCG - BIO - Cimula
Wijnnaam: Cimula
Betekenis naam: oude naam om het gebied te identificeren waar onze wijnmakerij zich bevindt
Type: 100% passerina
Alcoholgehalte: 13,5%
Oogst: met de hand in de periode eind september. Over het algemeen valt de oogst van de passerina rond half september. In dit geval is de oogst bij de oogst op oude biologische wijngaarden laat tot eind september
Vinification: bedrijfsdruif snel naar het bedrijf getransporteerd, gekoeld tot 5 ° en verwerkt op lage temperatuur. De druiven worden dan zacht geperst in afwezigheid van zuurstof en de bloemmost, de meest kwalitatieve, wordt onmiddellijk gescheiden. Fermentatie vindt plaats bij een gecontroleerde temperatuur.
Veroudering: zodra de gisting is voltooid, wordt de wijn in stalen vaten geplaatst om te klaren en te rijpen. Voortdurende monitoring, decantering en remuage geven de wijn doorslaggevende en kwalitatieve organoleptische kenmerken. In april na de oogst wordt de wijn gebotteld. Na een maand verfijning op fles, wordt de wijn op de markt gebracht
Organoleptische kenmerken: op de neus hints van witte bloemen van gemaaid gras. Volle, hartige en zachte smaak met tonen van William Pear
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Wijnen | Wit |
Wijnsoort | Passerina |
Prijs per fles | € 10.01 tot € 15.00 |