Le Cana - Spumante Passerina Brut - Gaialuce - BIO
Artikelnummer: 26-07 OverzichtLe Cana - Spumante Passerina Brut - Gaialuce - BIO
DRUIVEN: 100% Passerina
OOGSTPERIODE: eind augustus
COLLECTIE: handmatig
VINIFICATIE: de druiven worden geoogst en bewaard op één temperatuur van 4-5 graden Celsius voor 18-24 uur in orde in om het aromatische erfgoed beter te bewaren, volgt hieruit: ontstelen en persen en zacht persen. Het vereiste
verkregen wordt bewaard op een lage temperatuur, 6-8 graden, voor 24-36 uur om de natuurlijke opheldering te bevorderen. Daar schone fractie gaat naar de fermentatie die komt uitgevoerd bij een temperatuur van 12-14 graden Celsius. Dit wordt gevolgd door rekken en een periode op de droesem voor de fijne afwerking
om het volume en de structuur te vergroten. de operaties van
behandeling van de most en de verkregen wijn zijn
gemaakt in afwezigheid van zuurstof.
REFERENTIE: in de periode van februari komen ze op de wijn suiker en gist toegevoegd en in een autoclaaf gedaan
te refereren. Zodra de referentie is voltooid, wordt de wijn blijft 60 dagen op de nieuwe droesem. Na de rijping wordt onder constante druk gebotteld.
RIJPING: in stalen tanks voor ongeveer 3 maanden na het einde van de fermentatie
KLEUR: strogeel met groenachtige reflecties
GEUR: bloemige hints van limoen en meidoorn, ruim fruitige tonen van knapperige pitvruchten, als eerste in het algemeen Peer. Een elegante geur sluit de aromatische bagage af tropische grapefruit.
SMAAK: fris, evenwichtig en aangenaam persistent
ETENSCOMBINATIE Uitstekend als aperitief, het past bij alle gerechten op basis van vis
SERVEERTEMPERATUUR: 10-12 graden Celsius