Geminiani - Falerio DOC - Picenus
Artikelnummer: 58-06 OverzichtGeminiani - Falerio DOC - Picenus
Druiven: 35% Pecorino, 10% Malvasia Nostrale, 30% Trebbiano, 25% Passerina.
Wijngaardlocatie: afkomstig van verschillende wijngaarden met verschillende pedoklimatologische kenmerken.
Hoogte: 250 - 400 m
Teeltsysteem: Guyot en Spurred Cordon
Oogstperiode: van de tweede week van september tot de eerste week van oktober, afhankelijk van de wijnstok en de locatie van de wijngaard.
Handmatige oogst van de druiven.
Witte vinificatie: contact met de schil gedurende 12 uur, scheiding van de schillen en selectie van de most.
Filtratie van most en toevoeging van geselecteerde gisten.
Fermentatietemperatuur: 11 - 12 ° C gedurende 2 weken.
Rijping: op stalen tanks (sur lie) met de batonage-techniek tot april.
Gemiddelde levensduur van de wijn: geschikt voor 2 tot 3 jaar ouder worden.
Alcohol: 13,50% Vol.
Paringen: allround wijn maar vooral geschikt voor de keuken van de Adriatische zee.
Smaak: evenwichtige en frisse smaak neigt naar tropische, medium persistentie.
Geur: subjectief
Kleur: lichtgeel
Serveertemperatuur: ongeveer 8 ° C