Castrum Morisci - Falerio Pecorino DOC Gallicano
Artikelnummer: 53-05 OverzichtCastrum Morisci - Falerio Pecorino DOC Gallicano
Druiven: 100% Pecorino
Oogst: Handmatig, in kleine kratten
Wijngaard: Colline di Moresco (Marche ITALIË) 120-180 m s.l.m. oostelijke blootstelling Helling 18-20%
Terrein: Medium dichtheid neigt naar klei
Teelt systeem: Guyot 3600-planten / ha
Wijnbereiding: Koude verwerking van de druiven, gisting in amfora, maceratie op de schil
Rijping: In amfora met batonnage gedurende 6 maanden
Eigenschappen: Goudgeel, gearticuleerd aromatisch bereik, alterneert rijpe hints en verfrissende hints,
noten, komkommer en groene thee, gekonfijt fruit, anijs en hooi.
Goede progressie in de mond, waar de maceratie in Amfora verrijkt, met volwassen tonen, gevonden in het percentage van Passerina, zuur en mineraliteit, die terugkomen in de finale.
Bestemd om positief te evolueren.
Niet gefilterd
Alcoholgehalte: 14,5% vol.
Serveertemperatuur: 12-14 ° C
Aanbevolen gerechten: Mosselen gegratineerd, gerookte vis, gegrilde vis, friggelli marchigiani, passatelli in brodo,
gestoofd vlees.