Santa Liberata - Marche Rosato IGT BIO pri-ma-vè-ra - 2016
Artikelnummer: 52-06 OverzichtSanta Liberata - Marche Rosato IGT BIO pri-ma-vè-ra - 2016
Wijngaard: Carassai
Alcoholgehalte: 12,5% vol.
Druif: Montepulciano
Wijnbouw: biologische landbouw
Bodemtype: kalkhoudende klei
Plantdichtheid: 3300 wijnstokken / ha
Hoogte: 200 m a.s.l.
Trainingssysteem: Gesnoeide cordon
Fermentatie: tijdens het rosé-vinificatieproces ondergaan de druiven gedurende 12 uur koude maceratie, gevolgd door zacht persen, om een gedeeltelijke extractie van de kleur van de bessen te verkrijgen met behoud van de frisheid van de fruitige aroma's. Fermentatie bij gecontroleerde temperaturen volgt, waardoor de frisse en fruitige geur behouden blijft.
Proefnotities: Een mooie rosékleur met zoete pruim en aardbeien op de achtergrond. 100% Montepulciano-druif met een knapperige en sappige afdronk met aardbei. Geserveerd gekoeld en het lekkerst genoten in het voorjaar.
Interessant: Boven de wijngaard waaruit we de druiven halen, staat het oude kasteel van Monte Varmine. De naam van het kasteel is afkomstig van de Lombard-term ward, wat bewaker betekent. De plaatsnaam zelf geeft de rol aan van de constructie ter verdediging tegen invallen of woeste ontslagen. Dit fort is een van de weinige voorbeelden van een versterkte boerderij in Piceno die nog steeds intact is.