Santa Liberata - Falerio DOC La Lunga - BIO
Artikelnummer: 52-05 OverzichtSanta Liberata - Falerio DOC La Lunga - BIO
Wijngaard: Petritoli
Alcoholgehalte: 12,5% vol.
Druif: Trebbiano toscano - Passerina - Pecorino - Malvasia
Wijnbouw: biologische landbouw
Bodemtype: kalkhoudende klei
Plantdichtheid: 3300 wijnstokken / ha
Hoogte: 170 m / 200 m a.s.l.
Trainingssysteem: Gesnoeide cordon
Fermentatie: bij gecontroleerde temperatuur in roestvrij staal, met behulp van geselecteerde gisten.
Proefnotities: een wijn met volle smaak en aroma's van witte bloemen en amandel. Minerale tonen en frisheid laten zien, waardoor een lang aanhoudende afdronk overblijft
Interessant: Falerio is verbonden met de geschiedenis van de provincie Ascoli Piceno: in feite is het afgeleid van Faleria, een oude Romeinse stad die nu bekend staat als Falerone.