Centanni - Rosato Profumo di Rosa IGT - BIO
Artikelnummer: 39-05 OverzichtCentanni - Rosato Profumo di Rosa IGT - BIO
ALCOHOLGEHALTE 13,50%
HOOGTE 200-300 meter a.s.l.
OOGST
De druiven worden met de hand geoogst, in kleine containers gedaan en vervoerd onmiddellijk naar de wijnmakerij om te worden verwerkt. De oogst vindt vroeg plaats 's morgens of laat in de middag om de hitte van de dag te vermijden. Tijdens de oogst wordt droogijs gebruikt om de temperatuur van de druiven te verlagen.
BODEMTYPE Middelmatige textuur, met veel grind.
BLOOTSTELLING Zuidwesten
PRODUCTIE GEBIED Geselecteerde druiven uit onze eigen wijngaarden rond Montefore Del Aso
DRUIVEN 100% Sangiovese
LEEFTIJD WIJNGAARD 15 jaar
OPBRENGST PER WIJNSTOK 2,5 Kg
OPBRENGST PER HECTARE 11.000 Lt.
TRAININGSSYSTEEM Gespoord cordon
DICHTHEID 4.000 wijnstokken per hectare
FERMENTATIE
Na het ontstelen worden de druiven overgebracht naar stalen gistingstanks. De schillen worden verwijderd wanneer het product de gewenste kleur heeft. Het fermentatieproces lijkt op witte wijn, maar dan op 15 ° C tot de suikers zijn uitgeput.
Nadat de gisting is voltooid, wordt de troebele wijn in perfect schone tanks gedaan wissen.
REFINING
Veroudering is in stalen tanks met continu draaien (doorzeefen) van het product naar extraheer de positieve eigenschappen van het fijne-sediment. In februari wordt de wijn gebotteld. Het is klaar voor de verkoop in maart volgend op de oogst.
KLEUR Bleek roze
SERVEER TEMPERATUUR 10/12 ° C
SERVEREN MET Verse kaas, wit vlees of vis