Centanni - Offida Pecorino DOCG (invecchiato in legno) - BIO
Artikelnummer: 39-04 OverzichtCentanni - Offida Pecorino DOCG (invecchiato in legno) - BIO - Santa Maria
ALCOHOLGEHALTE 13,50%
HOOGTE 200-300 meter a.s.l.
OOGST
Als de druiven perfect rijp zijn, worden ze met de hand geoogst. We gebruiken alleen kleine containers, die onmiddellijk naar de wijnmakerij worden getransporteerd verwerkt. Oogsten is ofwel vroeg in de ochtend of laat in de middag tot
vermijd de hitte van de dag. De oogst is meestal van eind augustus of augustus begin september
BODEMTYPE Middelmatige textuur, met veel grind.
BLOOTSTELLING Zuidwesten
PRODUCTIE GEBIED Geselecteerde druiven van onze eigen wijngaarden rond Montefore Del Aso en Massignano
DRUIVEN 100% Pecorino
LEEFTIJD WIJNGAARD 10 jaar
OPBRENGST PER WIJNGAARD 1,5 Kg
OPBRENGST PER HECTARE 7.000 Lt.
TRAININGSSYSTEEM Gespoord cordon
DICHTHEID 5.000 wijnstokken per hectare
FERMENTATIE
Na zorgvuldige selectie worden de versgeplukte druiven naar de kelder gebracht. Hier wordt zacht drukken gevolgd door een onmiddellijke verlaging van de temperatuur om decanteren en het verwijderen van zwevende materie in de most te verbeteren. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij een constante temperatuur van 10 ° C.
Zodra de gisting is voltooid, wordt de troebele wijn perfect schoongemaakt tanks om te wissen. Rond januari wordt de wijn verwijderd uit de zware droesem en zet in vaten van 30hl capaciteit hout. De veroudering vindt plaats in hout met
continu "doorzeefd" gedurende ongeveer zes maanden. In februari wordt de wijn geklaard en gebotteld. Het is klaar voor de verkoop in maart volgend op de oogst.
KLEUR Stro-geel
SERVEER TEMPERATUUR 10/12 ° C
SERVEREN MET: Oude kazen, wit vlees en vis