La Canosa - Spumante Passerina Brut
Artikelnummer: 38-07 OverzichtLa Canosa - Spumante Passerina Brut
Druiven: 100% Passerina
Productiegebied: Rotella, Ascoli Piceno.
Grond: klei en kalksteen
Wijngaard: 400-550 mt hoogte, Guyot systeem, 4.000 wijnstokken per hectare.
Klimaat: Koude winters met koele lentes en droge zomers.
Wijnbereiding: Na het verwijderen van de stelen, zacht persing met gebruik van alleen de de druiven sap, korte maceratie. Trage fermentatie bij een temperatuur van 10 ° tot 18 ° C.
Fermentatie: met 2 verschillende gisten in roestvrij stalen vaten voor 2 dagen bij 18 ° C, vervolgens wordt geleidelijk de temperatuur verlaagd tot 12 ° C Daarna nog eens tot 0 ° C te brengen voor 18 dagen om het tot rust te brengen gevolgd door een lichte filtratie en bottelen.
Rijping: 3 maanden in de fles bij een temperatuur van 15 ° C.
Proefnotities: stro, geuren van appel, thee en kamille. Verse mineralen in de mond, met een delicate noot tint.
Serveertips: Uitstekend als aperitief met licht vlees of hele maaltijd met vis, vis, schaal- en schelpdieren in het algemeen.
Serveertemperatuur: 6 ° / 8 ° C
Houdbaarheid: Dient gedronken te worden binnen twee jaar