La Canosa - Rosso Piceno Superiore DOC Nummaria
Artikelnummer: 38-04 OverzichtLa Canosa - Rosso Piceno Superiore DOC Nummaria
Druiven: Montepulciano 70% - Sangiovese 30%
Gebied: Rotella, Ascoli Piceno
Grondsoort: klei en kalksteen
Wijngaard: 350-550 mt hoogte, cordon systeem, van 4.545 tot 5.680 wijnstokken per hectare.
Klimaat: Koude winters met koele lentes en droge zomers.
Wijnbereiding: traditionele maceratie voor 10/14 dagen bij een gecontroleerde temperatuur (max 28 ° C).
Rijping: de wijn worden samengevoegd na 12 maanden rijping van de Sangiovese in grote houten vaten (65 hl) en 12 maanden rijping van Montepulciano tonneau (5 hl). Daarna 6 maanden in fles bij een temperatuur van 15 ° C
Proefnotities: dieprode kleur met paarse tinten, vers boeket van bessen en kersen. De lange rijping in grote houten vaten ontwikkelt een rijke en complexe smaak met zachte tannines.
Serveertips: uitstekend met wit vlees in varkensvlees, eend met zwarte truffels en hertenvlees met kastanjes.
Serveertemperatuur: 18 ° C.
Houdbaarheid: vijf jaar indien opgeslagen in geschikte omstandigheden.