La Canosa - Rosso Piceno DOC Signator

Artikelnummer: 38-03
Artikel 9 van 19
€ 9,95 (inclusief btw)
Overzicht

La Canosa - Rosso Piceno DOC Signator

Druiven: Montepulciano 50% - Sangiovese 50%

Gebied: Rotella, Ascoli Piceno.

Grond: klei en kalksteen.

wijngaard: 350-550 mt hoogte, cordon systeem, van 4.545 tot 5.680 wijnstokken per hectare.

Klimaat: Koude winters met koele lentes en droge zomers.

Wijnbereiding: Traditionele maceratie gedurende 8-10 dagen bij een gecontroleerde temperatuur (max 28 ° C).

Rijping: De druiven worden gemengd na rijping in stalen vwaten en de rest in grote vaten (65 hl) 8/10 maanden. Daarna: 6 maanden in de fles bij een temperatuur van 15 ° C.

Proefnotities: robijnrode kleur met paarse tinten, fruitig, kersen highlights en aangenaam pittig. In de mond heeft de wijn een dynamisch evenwicht met fruitige afdronk.

Serveertips: Ideaal bij pasta of polenta met rode vleessaus, wit vlees, groente soepen, gegrilde vis, wit vleesstoofpot

serveertemperatuur: 17 ° -18 ° C

Houdbaarheid: vier / vijf jaar indien bewaard onder geschikte omstandigheden.

Tenuta Santori

Le Canà

Frant. Agostini

© 2015 - 2024 Piceno Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.