La Canosa - Rosso Piceno DOC Signator
Artikelnummer: 38-03 OverzichtLa Canosa - Rosso Piceno DOC Signator
Druiven: Montepulciano 50% - Sangiovese 50%
Gebied: Rotella, Ascoli Piceno.
Grond: klei en kalksteen.
wijngaard: 350-550 mt hoogte, cordon systeem, van 4.545 tot 5.680 wijnstokken per hectare.
Klimaat: Koude winters met koele lentes en droge zomers.
Wijnbereiding: Traditionele maceratie gedurende 8-10 dagen bij een gecontroleerde temperatuur (max 28 ° C).
Rijping: De druiven worden gemengd na rijping in stalen vwaten en de rest in grote vaten (65 hl) 8/10 maanden. Daarna: 6 maanden in de fles bij een temperatuur van 15 ° C.
Proefnotities: robijnrode kleur met paarse tinten, fruitig, kersen highlights en aangenaam pittig. In de mond heeft de wijn een dynamisch evenwicht met fruitige afdronk.
Serveertips: Ideaal bij pasta of polenta met rode vleessaus, wit vlees, groente soepen, gegrilde vis, wit vleesstoofpot
serveertemperatuur: 17 ° -18 ° C
Houdbaarheid: vier / vijf jaar indien bewaard onder geschikte omstandigheden.