La Canosa - Offida Pecorino DOCG Peko
Artikelnummer: 38-02 OverzichtLa Canosa - Offida Pecorino DOCG Peko
Druivensoort: 100% Pecorino
Gebier: Rotella, Ascoli Piceno
Grond: klei en kalksteen
Wijnhgaard: 350m hoogte; Guyot systeem; 4.000 wijnstokken per hectare.
Klimaat: Koude winters met een koele lentes en droge zomers.
Wijnbereiding: Na verwijdering van de stelen een zachte persing van de druiven (in afwezigheid van O2) bij een lage temperatuur door het gebruik van CO2. Langzame fermentatie bij een temperatuur van 10 ° - 20 ° C.
Rijping: In temperatuur gecontroleerd roestvrij stalen vaten daarna 3 maanden in een fles bij een temperatuur van 15 ° C.
Proefnotities: Gele kleur met groenachtige reflecties; de neus heeft levendige tinten van jasmijn en appel en tropisch fruit. In de mond zijn het ruime en frisse, minerale sensaties met een goede structuur.
Serveertips: Beste met gevulde pasta in witte saus, vissoep en vis in het algemeen, maar ook witte vlees in sauzen gemaakt van kruiden, verse kaas of champignons.
Serveertemperatuur: 8 ° -10 ° C
Houdbaarheid: Beste gedronken binnen vier jaar.