Casale Vitali - Spumante Passerina Mont’illì (Metodo Classico) - 24 Mnd
Artikelnummer: 32-07 OverzichtCasale Vitali - Spumante Passerina Mont’illì (Metodo Classico) - 24 Mnd
Percentage: | 50% Passerina, 50% Sangiovese | |
Productie techniek: | Cryomaceration techniek, zachte persing, lage temperatuur vergisting | |
Totstandkoming: | 3 maanden rijpen in r.v.s. vaten met weinig bezinksel, nagisting in de fles | |
Productie gebied: | Montelparo, via Celestiale, hoogte 300/380 mtr. Zuid-Oost helling. Losse grond waarin kalksteen | |
Groei: | 3000 wijnranken per hectare opgebouwd volgens dubbel Guyot systeem | |
Opbrengst: | 6000 kilo per hectare | |
Karakteristieken | ||
Kleur: | Stro-geel met tinten groen | |
Aroma: | Smaakherinneringen aan de gele bloesem van mimosa, fruitig zoals perzik en ananas met geuren van broodkorst
| |
Smaak: | Fris, uitgebalanceerd en intens | |
Alcohol: | 12,50% vol | |
Serveer temperatuur: | 6-8 gr.c | |
Ideaal te drinken als en te combineren met: | Gegrilde vis, kazen zoals “Fossa” DOP, Ascoli olijven en een zachte salami zoals “Ciauscolo” IGP |
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Wijnen | Spumante |
Wijnsoort | Passerina |
Prijs per fles | €15.01 tot € 20.00 |