Casale Vitali - Rosso Piceno DOP Giugiò
Artikelnummer: 32-06 OverzichtCasale Vitali - Rosso Piceno DOP Giugiò
Percentage: | 85% Montepulciano, 15% Sangiovese | |
Productie techniek: | Temperatuur gecontroleerde verweking gedurende 10-12 dagen | |
Totstandkoming: | 12 maanden in r.v.s waarna een jaar op eikenhout | |
Productie gebied: | Montelparo, via Celestiale en via Serrone, hoogte 300/380 mtr. Zuid-Oost helling losse grond | |
Groei: | 3000 wijnranken per hectare opgebouwd volgens Cordon systeem | |
Opbrengst: | 7000 kilo per hectare | |
Karakteristieken | ||
Kleur: | Robijn rood met garnet tinten (edelsteen) | |
Aroma: | Fruitig met smaken van kersen en pruimenjam, pittige vanille, kaneel en overheersende peper | |
Smaak: | Intens, volhardend, warm met uigebalanceerde tanine | |
Alcohol: | 14% vol | |
Serveer temperatuur: | 16-18 gr.c | |
Ideaal te drinken als en te combineren met: | Gegrild vlees, kazen en fijn gesneden en gegrilde “Scottona” (kalfsvlees van de streek) |
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Wijnen | Rood |
Wijnsoort | Rosso Piceno |
Prijs per fles | € 10.01 tot € 15.00 |